Over TVVL eindedaglezing Nul op de meter woning 2.0

TVVL eindedaglezing Nul op de meter woning 2.0

Wat als we de energie transitie kunnen versnellen, sneller van het gas af kunnen, woningen comfortabeler kunnen maken én dat financieel haalbaar kunnen maken? Hoewel dit te mooi klinkt om waar te zijn is dit precies de uitdaging die REnnovates is aangegaan.

REnnovates gaat verder dan de reguliere Nul op de meter (NOM) woning. Niet alleen het gemiddelde energieverbruik gedurende het jaar wordt gecompenseerd door het opwekken van warmte-en of zonne-energie. Ook stuurt en buffert het concept de energiestromen zodanig dat ze op het juiste moment worden ingezet: NOM 2.0! En dat kan bewoners geld opleveren.

Het grote Europese subsidieproject (H2020 subsidie) REnnovates is een innovatietraject waarin een concept is ontwikkeld om de huidige woningvoorraad klaar te stomen voor toekomstige vereisten op het gebied van duurzaamheid, comfort en kosten. Het richt zich op een holistische aanpak waarmee de belangrijkste aspecten van energiebesparing worden aangepakt door het gebouw te voorzien van een nieuw omhulsel en een efficiënte installatie. Deze aanpak wordt uitgebreid door slimme aansturing en integratie in een wijksysteem waarmee een duurzame en flexibele oplossing voor alle betrokken stakeholders wordt gerealiseerd.

Het project is gestart in 2015 als samenwerking tussen 9 partijen uit een zestal EU-landen (Finland, Polen, Nederland, Spanje, België en Duitsland) en is op 4 locaties in Nederland gedemonstreerd. Nieuwsgierig naar de uitkomsten van deze pilots? Projectcoördinator Andrea de Vaal-van Hooren vertelt er alles over op 27 mei.

Sprekers

Andrea de Vaal-van Hooren is een ervaren professional op het gebied van energietransitie en vastgoedvraagstukken. Momenteel is ze werkzaam als hoofd innovatie bij BAM Energy Systems. Vanuit deze functie heeft ze het Europese subsidieproject REnnovates gecoördineerd. In de jaren daarvoor was ze partner bij Twynstra Gudde op het gebied van duurzaamheid en hoofd innovatie bij netbeheerder Liander. “Duurzaamheid koop je niet, dat organiseer je”.

Programma

17.00 uur Ontvangst
17.30 uur Welkomstwoord door TVVL regio Oost Nederland
17.35 uur Het REnnovates concept
18.00 uur Pauze met broodjes
18.30 uur Uitkomsten van de pilots in Nederland
19.00 uur Napraten & borrel
19.30 uur Einde

Regiogroep Oost Nederland

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 25,00
Niet-leden € 50,00
Studenten (op vertoon collegekaart) Gratis

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Aanmelden
Maximaal 30 deelnemers.

Meer informatie
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen