Over TVVL Nationaal Congres Klimaattechniek 'Energie voor de toekomst'

TVVL Nationaal Congres Klimaattechniek 'Energie voor de toekomst'

Op donderdag 23 mei 2019 organiseert de TVVL Expertgroep Klimaattechniek het Nationaal Congres Klimaattechniek. Tijdens het congres besteden we aandacht aan twee onderwerpen: opslag van energie en data in de installatietechniek.

Opslag van energie

Duurzame energie is volop in ontwikkeling. Er zijn inmiddels talloze mogelijkheden om energie op te wekken met zon, wind of water. Het lastige hiervan is echter dat deze energie niet altijd dichtbij de bron wordt opgewekt en niet op het moment dat deze nodig is. Dat vraagt om slimme opslagtechnieken. In vier presentaties gaan we in op dit thema, waarbij we van verschillende kanten inzoomen op de uitdagingen rond de opslag van energie. Welke mogelijkheden zijn er in het algemeen en welke voor- en nadelen hebben deze? Er komt een praktische invulling van waterstof in de gebouwde omgeving aan de orde en er is tevens aandacht voor een bestaande opslagtechniek die we bijna vergeten: bodemenergie.

Data in de installatietechniek

Data, big data, monitoring en analyse met slimme algoritmes: het kan allemaal. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Welke aspecten spelen hier mee? In de presentaties gaan we in op de mogelijkheden van data in installaties. Middels praktische voorbeelden en interessante visies nemen we de deelnemers mee in de wereld van de data in de klimaattechniek.

Programma

Het congres start om 12.00 uur met een broodjesbuffet en eindigt rond 17.45 uur.

Bekijk de foto's:

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Geen lid (van bovenstaande) € 200,00
Student (geen lid van TVVL) € 30,00
TVVL-cursist seizoen 2018 - 2019 € 30,00
TVVL Persoonlijk lid (gepensioneerd) € 30,00
TVVL Persoonlijk lid en medewerker bedrijfslid TVVL € 135,00
TVVL student-lid € 20,00

Genoemde prijzen zijn excl. BTW.  Bij annulering van je deelname na 16 mei zijn volledige deelnamekosten verschuldigd. Uiteraard is plaatsvervanging mogelijk.

Deel met anderen