Over TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2019

TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2019

Op maandag 17 juni is het jaarlijks terugkerende Nationaal Congres Sanitaire Technieken in theater de Flint in Amersfoort. De expertgroep Sanitaire Technieken bereidt een lezingenprogramma voor wat deels in het teken staat van het TVVL jaarthema Energie voor de toekomst. Van afvoersystemen voor hemelwater tot badkamers in zorginstelling: 6 lezingen over ontwikkelingen in de sanitaire techniek!

Vanaf 12.00 uur vindt de ontvangst plaats met een broodjesbuffet. Het lezingenprogramma start om 13.00 uur en eindigt rond 17.15 uur. Daarna is er gelegenheid tot netwerken op de bedrijvenmarkt.  Lees hieronder verder over de onderwerpen die aanbod komen tijdens deze congreseditie. 

Warmtapwatersystemen 
Net als vorig jaar is ook nu veel aandacht voor warmtapwatersystemen. De warmtapwatertemperatuur van minimaal 55 °C staat onder druk van de energiebesparing. Hans van Wolferen bespreekt de voor- en nadelen en mogelijke risico's van temperatuurverlaging.

Ook het inregelen van warmtapwatercirculatiesystemen leidt in de praktijk nog wel eens tot problemen. Bijvoorbeeld als er meerdere deelringen zijn, die veroorzaken bij het inregelen tot te lage retourtemperaturen en comfortklachten. Vanuit de voorstudie ST-46, bericht Michiel van Bruggen over de resultaten hiervan.

Rekenregels voor dimensioneren van leidingwaterinstallaties
De rekenregels voor dimensioneren van de leidingwaterinstallatie van hotels, kantoren en zorginstellingen gaan tot een minimum aantal n=20. Maar hoe wordt een individuele kamer berekend? Bram Hillebrand vertelt aan de hand van de voorstudie ST-45 over de nieuwe rekenregels die ontwikkeld zijn om verdere verfijning mogelijk maken. 

Legionellapreventie
De BRL 6010 voor legionellapreventie-advies is herzien en een examen is verplicht gesteld voor adviseurs. Mede daardoor wordt ook ISSO-Publicatie 55.1 herzien. Naar aanleiding van de TV uitzending van Zembla, worden mogelijk prioritaire locaties uitgebreid met zorgappartementen. Monique Bastmeijer, nauw betrokken bij deze ontwikkelingen, neemt in vogelvlucht alle veranderingen door.

Gebouwriolering
Klimaatverandering vraagt ons anders na te denken over de afvoercapaciteiten en buffering van hemelwater bij extreme buien. Eric van der Blom, voorzitter van de NEN-ISSO Commissie Gebouwriolering, verdiept zich in de nieuwe neerslagreeksen van het KNMI en de gevolgen voor de gebouwriolering. 

De onlangs herziene NEN 3215 en NTR 3216 anticiperen op klimaatverandering. Nick Post, lid van bovenstaande commissies, benoemt wat in deze norm en richtlijn verder is aangepast.

Bedrijvenmarkt

Naast een lezingenprogramma, is er ruimte voor de bedrijvenmarkt. Interesse in de bedrijvenmarkt en wil je graag meer informatie ontvangen? Stuur een bericht aan Esmeralda Pondman, Congrescoördinator TVVL. Of bekijk de bedrijvenleaflet

Bekijk hieronder een impressie van het Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2018:

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
TVVL Persoonlijk lid en medewerker bedrijfslid TVVL € 150,00
Lid Techniek Nederland € 150,00
TVVL Persoonlijk lid (gepensioneerd) € 30,00
TVVL-cursist seizoen 2018 - 2019 € 30,00
TVVL student-lid Gratis
Student (geen lid van TVVL) € 20,00
Geen lid (van bovenstaande) € 300,00

(Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW)

TVVL-lid, medewerker van een TVVL-bedrijfslid of heb je al een account? Log eerst in. Je gegevens zijn grotendeels ingevuld (gebruik geen inloggegevens van een ander!)

Heb je nog geen account? Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen om aan te melden.

Bevestiging: ca. een week vooraf ontvang je per e-mail een bevestiging van je deelname.

Factuur: ca. een week na de bijeenkomst ontvang je per e-mail een factuur.

Annulering: bij annulering binnen een week voor de bijeenkomst brengen wij de volledige deelnamekosten in rekening. Annulering kan alleen schriftelijk. Plaatsvervanging bij verhindering is altijd mogelijk.

Deel met anderen