Over TVVL Triple BIM Community: Project LOD

TVVL Triple BIM Community: Project LOD

Met BIM vernieuwen we de bouw en maken we deze aantrekkelijker. Verschillende partijen bouwen virtueel het gebouw in het zogenaamde Bouwwerk Informatie Model (BIM) en slaan de informatie gestructureerd op om deze in het bouwproces te gebruiken. In BIM is het voor de installatiebedrijven belangrijk om op het juiste detailniveau te kunnen werken. In BIM wordt dit LOD (Level of Detail) genoemd en varieert over het algemeen van 100 tot 500 (hoger getal betekent meer detail). 

LOD definiëren voor de branche en het aanreiken van een direct inzetbaar afsprakenstelsel
Op dit moment is de definitie van LOD niet duidelijk omschreven en wordt door bouwpartners verschillend gebruikt. Als gevolg hiervan raken marktpartijen in discussie, lopen risico’s en verliezen manuren in de afstemming met de opdrachtgever en andere bouwpartners. Daaropvolgend is er geen praktische handleiding aanwezig om LOD te stroomlijnen.

De TVVL BIM Community,  met ruim 250 BIM specialisten uit de installatiesector aangesloten, gaat in de 1e helft van 2019 aan de slag met het definiëren van LOD en vormen van een oplossing voor de branche. Het eindresultaat is het opleveren van een direct inzetbaar middel. 

Door middel van een reeks bijeenkomsten roept de TVVL BIM Community stakeholders uit de branche op om hier inhoudelijk aan bij te dragen. In de sessies gaan we met maximaal 30 personen om tafel, waarbij we graag de volgende doelgroepen uitnodigen: installateurs, aannemers, constructeurs, opdrachtgevers, architecten, NL-ingenieurs, toeleveranciers en aanbestedende dienstverleners.

Komende bijeenkomsten 
- Donderdag 21 maart  (Kloosterhoeve, Kloosterweg 2, 3481 XC Harmelen)
- Donderdag 11 april  (Kloosterhoeve, Kloosterweg 2, 3481 XC Harmelen)
- Donderdag 16 mei (TVVL, Korenmolenlaan 4, 3447 CG Woerden)
- Donderdag 20 juni (TVVL, Korenmolenlaan 4, 3447 CG Woerden)

Deze bijeenkomsten zijn met elkaar verbonden en vormen samen het traject. Voorlopig worden de bijeenkomsten gepland van 15.00 - 20.00 uur met een lichte maaltijd.

Meer over TVVL Triple BIM Community
Samen staan we voor de uitdaging productiviteit en kwaliteit in de bouwsector te verhogen. Digitalisering, robotisering en andere technologieën spelen hier een belangrijke rol in. Een gestructureerd Bouwwerk Informatie Model (BIM) is van cruciaal belang. Diverse partijen werken samen om tot een bruikbaar BIM model te komen. Betere samenwerking en informatie uitwisseling verhogen het profijt voor de sector. Lees meer over de TVVL Triple BIM Community.

Wil je deelnemen aan de TVVL Triple BIM Community? Word lid van de LinkedIn groep TVVL Triple BIM Community en blijf op de hoogte van alle BIM activiteiten!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
lid TVVL Gratis
niet-lid TVVL Gratis

De aanmelding is voor de startbijeenkomst op donderdag 21 maart 2019

TVVL-lid, medewerker van een TVVL-bedrijfslid of heb je al een account?
Log eerst in. Jouw gegevens zijn dan al ingevuld (gebruik geen inloggegevens van een ander).

Heb je nog geen account?
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen om aan te melden.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Esmeralda Pondman, T 088 4010604
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen