Over TVVL excursie Selficient 'Huis van de Toekomst'

TVVL excursie Selficient 'Huis van de Toekomst'

Op dinsdag 16 oktober neemt TVVL regio Midden Nederland ons mee naar het 'Huis van de Toekomst'. In september 2018 wordt het huis, dat is ontworpen door Selficient, opgebouwd bij de Uithof in Utrecht. In oktober staat het huis en TVVL is uitgenodigd om het project te bekijken.  

Selficient is een studentenorganisatie die in 2015 is ontstaan door een groepje van 4 studenten die mee wilden doen aan een Solar Decathlon wedstrijd in Denver medio 2017. Deze wedstrijd daagt universiteiten en scholen uit om het meest duurzame huisconcept te ontwikkelen. Hierbij worden de huizen getoetst op 10 factoren, waaronder: energie, water, market potential, architectuur, comfort.

De inzending van Selficient is goedgekeurd en vele partners, waaronder de Hogeschool Utrecht en TVVL, hebben het project ondersteund. Al snel groeide de organisatie uit tot een groep van 80 studenten en docenten met verschillende disciplines, want er komt veel meer bij het bouwen van een huis kijken dan bouwkunde, werktuigbouwkunde en elektrotechniek studenten. Al snel werden er bedrijven bij het project gehaald die onder andere materialen, expertise en cash in het project hebben geïnvesteerd. Alle onderdelen zijn naar Denver verscheept en binnen één week is het huis daar opgebouwd. In Denver is Selficient als 7de geëindigd, maar heeft voor een aantal losse onderdelen wel prijzen in de wacht gesleept:

  • De publieksprijs
  • 2de market potential
  • 3de watermanagement

Hier eindigt het verhaal van Selficient niet! Het huis is weer uit elkaar gehaald en alle losse onderdelen zijn terug naar Nederland vervoerd. In September wordt dit huis gebouwd op de Uithof en in oktober volgt een feestelijk opening. Het huis wordt shortstay bewoonbaar met als doel onderzoek te doen naar de belevingswaarde van het Selficient huis en om het nieuwe Selficient concept nog beter te maken. Want in juli 2019 gaat Selficient weer meedoen aan een Solar Decathlon wedstrijd in Hongarije om de 1ste prijs in de wacht te slepen.

Ambitie

Een modulair huisconcept bouwen, waar bewoners in elke levensfase voor de rest van hun leven in kunnen blijven wonen. Energie en water moeten zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Alle energie wordt door zonnepanelen opgewekt en overtollige energie wordt opgeslagen. Afval bestaat niet bij Selficient. Tijdens de bouw wordt er voor bouwafval zoveel mogelijk gezocht naar een nieuwe bestemming.

Meer informatie?

Programma

15.00 uur Ontvangst met koffie/thee bij Hogeschool Utrecht
15.30 uur Presentatie Selficient & omdenken in de transitie 
16.15 uur Excursie Selficient
17.00 uur Borrel
18.00 uur Einde

Regiogroep Midden Nederland

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 35,00
Niet-leden € 70,00
Studenten (op vertoon collegekaart) € 10,00

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Aanmelden
Maximaal 35 deelnemers.

Deelnemerslijst
Vanwege de nieuwe privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Deel met anderen