Over TVVL lunchlezing Energietransitie - Nederland versnelt aardgasvrij!

TVVL lunchlezing Energietransitie - Nederland versnelt aardgasvrij!

De energietransitie is in volle gang. Om de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs te halen en de problematiek met de aardgaswinning in Groningen op te lossen is een versnelling noodzakelijk. Hoe gaan wij om met de 9 miljoen gebouwen in Nederland die van aardgas moeten overstappen naar duurzame warmtebronnen?

Uitdagingen voor onze installatiebranche!

In de gebouwde omgeving moeten energiebesparende maatregelen worden genomen en decentrale vormen van duurzame energieproductie geïnstalleerd, zoals warmtepompen, zonnepanelen, en nul-op-de-meter woningen.

Ook de industrie moet van gas af. Het toegenomen aandeel van duurzame energie moet flexibeler worden in haar energiegebruik om het variabele aanbod van bijvoorbeeld wind- en zonne-energie te kunnen absorberen. Daarnaast is energieopslag nodig, zowel centraal (zoals Compressed Air Energy Storage) als decentraal (zoals batterijen en warmte opslag).

Robert Kleiburg geeft tijdens de lezing inzicht hoe wij, als consumenten, samen met de industrie in de toekomst flexibel energiegebruik kunnen creëren en deze optimaal leren benutten.

Spreker

Robert Kleiburg is werkzaam bij Recoy BV. Robert heeft 22 jaar bij Shell gewerkt, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor strategie en planning van de duurzame energie divisie met totaal 1 miljard $ aan investeringen. Tussen 2011 en 2017 was hij verantwoordelijk voor de duurzame energieactiviteiten van ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland). Met Recoy BV richt hij zich nu op het flexibeler maken van de energievoorziening qua energieverbruik en productie. Robert is ook directeur van de Schooldakrevolutie die als missie heeft om de helft van alle 7500 scholen in Nederland te verduurzamen.

Programma

11.30 uur Ontvangst 
12.00 uur Lezing door Robert Kleiburg (Recoy BV)
13.00 uur Lunch met discussie en netwerken
14.00 uur Einde

Regiogroep Zuid-Holland & Zeeland

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 55,00
Niet-leden € 95,00
Studenten (op vertoon collegekaart) € 25,00

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

Factuur
TVVL verstuurt de factuur 1 week na het evenement.

Annulering
Bij annulering binnen 1 week voor het evenement brengt TVVL de volledige deelnamekosten in rekening. Plaatsvervanging bij verhindering is altijd mogelijk.

Meer informatie:
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Deel met anderen