Over Better be safe than sorry: Energiebesparing in zwembaden.

Better be safe than sorry: Energiebesparing in zwembaden.

Presentaties door: Marcel van den Berg (Hellebrekers Technieken) en Peter van Houwelingen (Kieback en Peter)

Door bezuinigingen, wet- en regelgeving en de veranderende vraag in de markt staan zwembadexploitanten voor een grote uitdaging. Bezuinigingen zetten de exploitatie onder druk, terwijl wet- en regelgeving steeds meer van zwembaden vragen op het gebied van veiligheid, hygiëne en duurzaamheid.

Zwembaden zullen, om het hoofd boven water te kunnen houden, op korte termijn de omzet moeten verhogen en de kosten moeten verlagen. In een gemiddeld zwembad gaat ongeveer 30% van de exploitatiekosten op aan energie,  het onderhoud en beheer van de accommodatie.

In deze ‘Onderweg naar huis’ bijeenkomst word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing in zwembaden.

De bijeenkomst wordt gehouden in het nieuwe zwembad De IJsselslag in Zutphen. Dankzij een innovatief installatieontwerp, waarin hergebruik van water, warmte en zonne-energie centraal staan, behoort dit zwembad tot een van de meest energiezuinige zwembaden in Nederland. In het eerste deel van de presentatie vertelt Marcel van den Berg van Hellebrekers Technieken hoe de energieprestaties van dit zwembad voor 15 jaar gegarandeerd zijn.

                

Het tweede deel van de presentatie staat in het teken van het Climotion ventilatieconcept welke in zwembad De IJsselslag is toegepast. Peter van Houwelingen van Kieback en Peter neemt je mee in de theorie achter het Climotion principe en vertelt je de ervaringen vanuit de eerste 2 jaar.

Na afloop van de presentatie kan je een rondleiding volgen langs de techniek van zwembad De IJsselslag, waarna wij afsluiten met een netwerkborrel.

Regiogroep Oost-Nederland

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

Factuur
TVVL verstuurt de factuur 1 week na de bijeenkomst. 

Annulering
Bij annulering binnen 1 week voor de bijeenkomst brengt TVVL de volledige deelnamekosten in rekening. Plaatsvervanging bij verhindering is altijd mogelijk.

Meer informatie
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Deel met anderen