Over Dag van de Binnenlucht

Dag van de Binnenlucht

Een gezonde woning is een goed geventileerde woning. In een woning met voldoende ventilatie slaap je beter, ben je minder vaak ziek en ben je productiever. Aandacht voor binnenlucht in de woning is broodnodig. De kwaliteit van de lucht in een woning is namelijk veel slechter dan we denken. Op 2 november organiseren Lente-akkoord, VLA, TVVL en ISSO daarom gezamenlijk de Dag van de Binnenlucht.

Een woning goed isoleren én tegelijk ook goed ventileren klinkt voor veel mensen als een tegenstelling. Ventileren kost inderdaad energie, maar is noodzakelijk voor ieders gezondheid. Tijdens de Dag van de Binnenlucht maak je kennis met de nieuwste inzichten en innovaties en ga je naar huis met praktisch toepasbare kennis.

PROGRAMMA 9.30 - 17.00 uur 
De dag begint met een plenaire lezingen van keynote spreker Michael Rutgers, directeur Longfonds. Afsluitende keynote spreker is Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam innoveren en voormalig minister VROM. Tijdens de dag kunt u kiezen uit deelsessies. Een greep uit de sessies:

  • Hoe pak je goed beheer van woningventilatie aan? Met o.a. Daniëlle Dikhoff (TVVL) en Arno de Jong(Breijer).
  • Een luchtdichte woning ventileert beter. Met o.a. André Meester (VLA) en Willem Koppen (Koppen Bouwadvies).
  • Gezonde kooklucht. Met o.a. Claudia Bouwens (Lente-akkoord) en Piet Jacobs (TNO).
  • De wondere wereld van Binnenlucht. Stroomt de lucht zoals de pijltjes in de tekening of gaat het in het echt toch iets anders? Met o.a. Marco Hofman (ISSO) en Rob van Holsteijn (VHK).
  • Wordt binnenlucht ‘specialist’. Praktische informatie voor bewoners (en dat zijn we allemaal). Met o.a. Milieu Centraal en Onno van Rijsbergen (Woonbond).

Bekijk hier het volledige programma.

VOOR WIE
De Dag van de Binnenlucht is gericht op iedereen die betrokken is bij wonen en woningbouw, zowel bewoners als bouwprofessionals: consumenten, corporatiemedewerkers, projectontwikkelaars, bouwers, installateurs, adviseurs, vastgoedbeleggers, ambtenaren gemeenten en rijksoverheid, fabrikanten en toeleveranciers. Er is maximaal plaats voor 150 deelnemers.

AANMELDEN
Deelnamekosten bedragen € 95 excl. BTW per persoon. Leden van VACpunt Wonen en huurders die lid zijn van een huurdersvereniging van de Woonbond zijn vrijgesteld van deelnamekosten. Je kan je uitsluitend aanmelden via deze link.

LOCATIE & TIJD
Congrescentrum 1931 in Den Bosch
Van 9.30 - 17.00 uur.

Deelnemersprijs

 

Deel met anderen