Over Energietransitie - kansen voor de installatiebranche!

Energietransitie - kansen voor de installatiebranche!

GEANNULEERD

Helaas hebben we dit event geannuleerd vanwege een te lage opkomst. 

Kansen energietransitie

Nederland ligt achter in het behalen van haar doelstellingen in de energietransitie. De komende jaren worden er tientallen miljarden Euro’s geïnvesteerd in de energietransitie.

Dit biedt kansen!

De energietransitie is in volle gang. Duurzame energie is mondiaal en in Nederland de snelst groeiende vorm van energie. Maar het gaat niet snel genoeg. Om de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs te halen is een versnelling noodzakelijk, zeker ook in Nederland. De energietransitie biedt kansen voor onze branche.

Situatieschets

Het aandeel duurzame energie gaat fors stijgen, met name zonne- en windenergie en biomassa.

In de gebouwde omgeving (kantoren, huishoudens) moeten energiebesparende maatregelen worden genomen en decentrale vorm van duurzame energieproductie geïnstalleerd worden zoals warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers.

De industrie moet met het toegenomen aandeel van duurzame energie veel flexibeler worden in haar energieverbruik om het variabele aanbod van bijvoorbeeld zonne- en windenergie te kunnen absorberen. Daarnaast is energieopslag nodig, zowel centraal (zoals Compressed Air Energy Storage, valmeren) en decentraal (zoals batterijen, warmte opslag).

Spreker

Robert Kleiburg (Recoy BV) heeft 22 jaar gewerkt bij Shell, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor strategie en planning van de duurzame energie divisie met totaal 1 miljard $ investeringen. Tussen 2011 en 2017 was hij verantwoordelijk voor de duurzame energieactiviteiten van ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland). Met Recoy BV richt hij zich nu op het flexibel inzetten van energie en het investeren in opslagtechnologie.

Meld je snel aan voor deze lunchlezing van regiogroep Zuid-Holland & Zeeland op 15 september 2017.

Programma

11.30 uur Ontvangst 
12.00 uur Robert Kleiburg (Recoy BV) over Energietransitie
13.00 uur Lunch met discussie en netwerken

Regiogroep Zuid-Holland & Zeeland

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Leden en medewerkers bedrijfsleden € 55,00
Niet-leden € 75,00
Studenten (op vertoon collegekaart) € 25,00
Sprekers en Organisatie Gratis

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.

Vanwege te lage opkomst geannuleerd.

Meer informatie:
Mylenne Hamaker, T 088 4010605
e-mail

Deel met anderen