Alklima

TVVL Kennispartner: Alklima

Wat is Alkima voor organisatie?

Alklima B.V. is opgericht in 1994 als exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. In haar ruim twintigjarig bestaan is Alklima uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de Nederlandse klimaatmarkt. Naast de rol van exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems, is het bedrijf ook vraagbaak voor adviesbureaus, architecten, energieleveranciers, overheidsinstanties, e.d. als het om complexe klimaatvraagstukken gaat.

Toevoeging energietranisitie

John Lens, directeur bij TVVL: “Wij zijn verheugd dat Alklima zich als Kennispartner heeft aangesloten bij Bosch Thermotechniek, Carrier, Nieman, Orange Climate, Remeha, Systemair, Holland Water en Xigna. TVVL Kennispartners kenmerken zich als koplopers in de sector die innovatie voorop stellen en actief kennis delen. Alklima is een belangrijke speler in de discussie over de energietransitie en vormt daarmee een waardevolle aanvulling op de andere Kennispartners.”

Delen van kennis

Babette van Loon, Operationeel Directeur bij Alklima: “Alklima gelooft in kennis, en dan vooral het delen van kennis.  Daarom zijn we reeds jaren geleden gestart met Alklima college, omdat we voorzagen dat er een tekort zou komen aan technisch goed opgeleide mensen.  Wij bieden enerzijds, onder andere samen met NCVB en ROVC, een 1-jarig geaccrediteerde MBO3 opleiding aan voor inspectiemonteur, maar ook ontwerptrainingen. Met de energietransitie in de gebouwde omgeving zien we het tekort in technisch geschoold personeel schrikbarend toenemen. Door Kennispartner te worden van TVVL willen we een bijdrage leveren aan zowel de technische- als sociale innovatie in de gebouwde omgeving.”

Kijk voor meer informatie op www.alklima.nl